7.9.2013

2009

9. 1. SCHŮZKA

Nejdřív jsme si jenom povídali, potom přišel Petr a dělal něco s malýma a my jsme s Želvou hráli něco jako 5 proti 5. (Bára)

10. 1. 2009 PO STOPÁCH POLABSKÝCH STRAŠIDEL

V sobotu 10. ledna večer se v Brandýse konal IV.ročník soutěže Po stopách polabských strašidel. Po roce se na náměstí opět sešli odvážlivci, jenž se nezalekli ani krutého mrazu ani strašidel. Plnit záludné úkoly od strašidel se na trasu vedoucí historickou částí Brandýsa vydalo bezmála sto malých stopařů a s nimi několik desítek dospělých.

Překonali nástrahy čarodějnice, nevyděsil je ani dřevorubec se sekerou v hlavě. Upíři se tentokrát objevili v lese na ostrůvku s obzvláště náročnou disciplínou. Jen si zkuste vylézt pro česnek po houpajícím se provazovém žebříku a v několika vrstvách zimního oblečení. Jestli někomu byla zima, jistě se zahřál při sportovních disciplínách u vodníka a dvou utopených bruslařů. Pak zbývalo jen projít kolem zámecké paní a nakonec čekal stopaře nejtěžší úkol, když museli dokázat svou statečnost v alchymistické dílně. Ti nejmladší mnohdy prokázali nejvíc odvahy a podstoupili hrůzně vypadající leč bezbolestnou zkoušku, když obětovali kapku téměř vlastní krve, aby alchymista mohl dokončit lektvar. Ale nebojte se nedošlo na řezání do dětských prstíků, ač se to na první pohled mohlo zdát, ale jen k chemické reakci připomínající tekoucí krev. Pro všechny, kdo zvládli nástrahy trati, čekala v cíli odměna – protistrašidlový čaj a perník ve tvaru netopýra.

Tradiční poděkování patří zejména Milanu Novákovi a zámku v Brandýse nad Labem, divadelnímu spolku Lázně Toušeň, Kláře Víškové, skautskému přístavu Eridanus, Polabskému týdeníku Tok a především vám všem, kteří jste se zúčastnili. Těšíme se na vás příští rok při jubilejním pátém ročníku!

16.1. SCHŮZKA

Když jsme se všichni sešli na loděnici, Želva nám každému rozdala pět sirek, naším úkolem bylo je dávat postupně na vršek lahve, každý dal jedno kolo jednu sirku, a ten kdo je shodil si všechny musel vzít, vyhrála Bára (asi),prohrála Jana (určitě). Následovala hra „čing-čong“ kde někdo řekl třeba „čing-čong pět“ a ostatní mohli zvednou kolik palců (na rukou) chtěli, pokud se ten co říkal trefil a zvednuté palce všech dávali pět, tak mohl dát jednu ruku ze stolu, vyhrál ten kdo měl jako první všechny ruce (no asi tedy dvě) ze stolu jako první, no a na závěr jsme hráli „plácanou“. Schůzka se vydařila, sranda byla hlavně díky Želvě která velmi „elegantně“ spadla ze židle. (Janička – Tkanička)

23. 1. SCHŮZKA

6. 2. SCHŮZKA

Když jsme se všichni sešli hráli jsme hru Labyrint, ale moc nás to nebavilo, tak Fanda řekl, že si zahrajeme jeho hru. Byla to hra na věty. Pak nám Želva dala úkol,  že jeden popisuje obrázek a ostatní ho kreslí. Potom jsme s Věrkou trénovali uzly na zítřejší uzlovací regatu. Někomu to šlo lehce, ale někdo moc uzly neuměl. Pak jsme se rozloučili 3x AHOJ a šli domů. (Alice – Dobby)

13. 2. SCHŮZKA

Když se pár vyjímek z nás, jako je Lenka, Fanda a Janiča sešli na loděnici, byl tam i David, jelikož velkým se zrušila Schůzka a tak k nám David zavítal.  Už nevím, jestli jsme ze začátku hráli s malejma ,,Nervíky“ a nebo jestli jsme se bavili o pokřiku, který vymyslela Alice, nebo dělali něco ještě úplně jinýho, ale pak jsme šli hrát hru Carcassonne, kterou přinesla Lenka. Z počátku se v pravidlech motali úplně všichni, a ještě k tomu Fanda protestoval, že nebude hrát se žlutýma figurkama, ale nakonec jsme se všichni zorientovali v pravidlech, Fanda přestal protestovat a my začli hrát. Při hře jsme si vyprávěli různé vtipy a přitom si vzpoměli, jak Želvička spadla na schůzce. Fanda na to ale jen zareagoval dalším vtipem, při kterém se Davidovi povedlo spadnout stejně elegantně jako Želvičce. Všichni okamžitě dostali výbuch smíchu (překvapivě) a i když David spadl,  stále se smál jednomu a tomu samému vtipu. Ale možná i právě proto vyhrál Carcassonne na prvním místě. I když jsme hru nestihli dohrát, byla to dobrá schůzka, ale protože už bylo plno hodin, museli jsme už jít, tak jsme se rozloučili 3x Hoj – A =D a šli domů.  (Lenka)

20. 2. SCHŮZKA

27. 2. SCHŮZKA 

My střední jsme si skoro celou schůzku vyráběli Šifrovací mřížku.Velcí šli s malými hrát hry ven pak šly dovnitř. Malý hráli hry a velcí skládali origami.My střední jsme potom šli ven s velkýma a hráli jsme hry taky. (Jess)

6. 3. BAZÉN

7. 3. TAJNÝ VÝLET – PRAHA  

20. 3. SCHŮZKA

27. 3. SCHŮZKA 

3. 4. BAZÉN

4. 4. ODEMYKÁNÍ ŘEKY

9. – 12. 4. VELIKONOČNÍ VÝPRAVA TŘEBÍČ

17. 4. SCHŮZKA

24. 4. SCHŮZKA  – ÚČASTNÍME SE „UKLÍZENÍ PO ČUŇATECH“

7. – 10. 5.  VÝPRAVA „KORNO“ SRBSKO U BEROUNA

15. 5. SCHŮZKA 

22. 5. SCHŮZKA  

23. 5.  BSB REGATA ZRUŠENA – DOPOLEDNE NA LODĚNICI 

29. 5. SCHŮZKA

4. – 7. 6. NAVIGAMUS – CELOSTÁTNÍ SETKÁNÍ VODNÍCH SKAUTŮ NA ROZKOŠI 

5. 6. SCHŮZKA 

12. 6. SCHŮZKA  

13. – 14. 6. KAPKA (R+R) 

Naši roveři se zúčastníli letošního, již 11. ročníku sbírky „KAPKA“. Mytím předních skel automobilů vybrali10.211,- Kč. Tyto peníze umožní vyšetřit další sdva potencionální dárce kostní dřeně. Ve fotosoutěži v kategorii nejkuriozitnější dopravní prostředek a nejlepší foto. V obou kategoriích jsme získali nejvíce hlasů.

KAPKA probíhá formou sbírky na čerpacích stanicích – dobrovolníci z řad skautů a skautek umývají přední skla projíždějících automobilů, podávají řidičům informace o činnosti Nadace a možnostech pomoci a zároveň od nich přijímají příspěvky do zapečetěných kasiček.

 kapka

19. 6. SCHŮZKA 

26. 6. SCHŮZKA

9. – 19. 7. TÁBOR KRUCEMBURK

29. 7. – 9. 8. CYKLOVODÁCKÝ TÁBOR – OHŘE 

4. 9. PRVNÍ SCHŮZKA  PO PRÁZDNINÁCH

11. 9. SCHŮZKA

12. 9. OSLAVY 90 LET ZALOŽENÍ SKAUTINGU V BRANDÝSE NAD LABEM – STARÉ BOLESLAVI 

18. 9. SCHŮZKA 

25. 9. SCHŮZKA 

28. 9. NAPŘÍČ PRAHOU PŘES TŘI JEZY 

V pondělí 28. 9. 2009 proběhl tradiční závod „Napříč Prahou přes tři jezy“. Letošního ročníku se díky návštěvě papeže Benedikta XVI. v našem městě zůčastnila jen posádka rangers (Míša, Verča, Iveta + Zuzka a Kája – kamarádky z čekatelského kurzu Námořní akademie). V kategorii karneval – volné splutí získaly v maskách miminek první místo. Gratulujeme.

Ve zprávách na Primě byla krátká reportáž o Třech jezech – zahlédnout můžete i naší vítěznou posádku. Reportáž začíná cca na 19 minutě   http://www.iprima.cz/search/node/zpr%C3%A1vy%2028.09.2009

2. 10. SCHŮZKA 

9. 10. SCHŮZKA  

14. 10. SCHŮZKA 

23. 10. SCHŮZKA  

24.10.  DRAKIÁDA 

24. října v dopoledních hodinách se v našem dvojměstí uskutečnily hned dvě drakiády a to jedna v Boleslavi a druhá v Brandýse.

Na louce před Houšťkou se sešlo přibližně 25 lidí, kteří navzdory bezvětří přinesli své draky. Účastníci měřili své síly v kategoriích o nejdelší let, o nejvyšší let, o dojem z letu a o nejkrásnějšího draka.  Mezi nejlepší účastníky je třeba jmenovat Šárků a Elišku Čihákovou, Jiřího Dvořáka, Matěje a Dominika Tarabovi. Upřímný obdiv si zasloužili všichni majitelé ručně vyrobených draků. Volnou chvíli při vyhodnocování výsledků soutežícím zkrátil Michal s Jirkou pouštěním letadýlek, kterým bezvětří vyhovuje narozdíl od draků.

V Brandýse v Aleji prvňáčků se sešlo během dopoledne asi 35 návštěvníků. I když ne všichni měli draky a vítr nefoukal dle objednávky, zachránily nás balónky a draci přece jen vzlétli. Vítězem o nejkrásnějšího draka se stal Kuba Vaňata z Brandýsa. Na jejich drakovi pracovala celá rodina a opravdu se povedl.  Markův drak letěl na Brázdim a drak Nelinky sice nevzlétl až do výšky, ale odměnu si rozhodně zasloužil.

Městský dům dětí a mládeže a skautský přístav Retra Brandýs děkují všem, kteří se v sobotu 24. října zúčastnili Drakiády, ať už v Brandýse nebo v Boleslavi. Draci sice létali spíš díky rychlým nohám účastníků než díky větru, ale i tak porota mohla vybrat vítěze a rozdělit drobné ceny. Těšíme se na vás při příštím ročníku soutěže.

28. 10. – 1. 11. PODZIMNÍ VÝPRAVA DUBICE

6. 11. SCHŮZKA

7. 11. ZAMYKÁNÍ ŘEKY 

13. 11. SCHŮZKA 

20. 11. SCHŮZKA 

27. 11. SCHŮZKA 

4. 12. SCHŮZKA 

5. 12. VÁNOČNÍ TRHY NA ZÁMKU 

V sobotu 5. 12. se na zámku v Brandýse nad Labem konaly tradiční trhy. Náš přístav se opět zúčastnil charitativního prodeje výrobků. Výtěžek z prodeje – téměř dvatisíce korun – přispěl na útulek pro opuštěné psi a kočky. Děkujeme za zakoupení našich výrobků.

11. 12. SCHŮZKA  

18. 12. VÁNOČNÍ SCHŮZKA  NA LODĚNICI

19. 12.  BETLÉMSKÉ SVĚTLO

V sobotu jsme rozdávali Betlémské světlo na trzích ve Staré Boleslavi. Doufáme, že se Vám vydrželo hořet až do Štědrého dne.