7.9.2013

2013

12. 1. Po stopách polabských strašidel VII. ročník 

16. 2. Tajný výlet

28. 3. – 31. 3 – Velikonoční výprava – Jičín

Čtvrtek 28.3.2013 1. den výpravy 

Dnešní zápis psali „za trest“ ranní nedospalci ještě před budíčkem.

rozdělení do skupinek:

Kroužkovci: Natálka, Barča S., Ráďa, Matyáš,  Tom N., Renée

Křížkovci: Anička, Otazník, Lukáš, Barča D.,  Zuzka, Tom Pepek

Jídelníček:

oběd: polévka + zbytky od maminek

večeře: buchtičky se šodó

(Natálka)

Dnes jsme museli brutálně dorazit k vlaku už v 7:10!!!

Bylo mrazivo až mírně praštělo a sněžilo. Vlaky nás ochotně dovezli až do Jičína, ve kterém na nás poklidně čekala klubovna zdejších skautů. Měla velice zvláštní okolí – nejen les a dětské hřiště, ale i propast, nemocnici a rozhledu. Naštěstí byly tyto názvy jen napsány na kartičkách a my je museli správnou značkou zakreslit do mapy okolí. To byl náš první rytířský úkol. K obědu jsme svorně pojedli nudlovou polívku (která byla z jistých zdrojů houbová, ale bez hub). Po obědě jsme vyrazili prozkoumat město Jičín – našim úkolem bylo najít plechového draka, který se pyšně tyčil před Jičínskou věží. Úkol nakreslit ho měl jistě prokázat dokonalost našeho malířského umění. Po třičtvrtě hodinovém rozchodu jsme se vrátili na chalupu, kde jsme malovali naše erby, vlajky a vymýšleli pokřiky a názvy skupinek …..(nestihla dopsat)

(Anička)

Na zastávku vlaků ve Staré Boleslavi jsme museli být již v 7 hodin a 10 minut!!! A to bylo velmi brzo a navíc ke všemu byla krutopřísně ovrovitánská zima. Kromě toho to bylovše při starém, sourozenci stále prudili, maminky smutně mávaly a tatínkové dodávali našim mladším členům odvahu, že to bez maminky vydrží ty dlouhé 4 dny co se tu v JIČÍNĚ zdržíme. A tak jsme vyjeli. Nejeli jsme moc dlouho, ale cestou jsme toho hodně viděli, jako například velmi kamarádského „voňavého“ Bezďáka, který zabíral celé kupé, kde ovšem nikdo neseděl a my jsme tam taky nevydrželi déle než 15 minut 😀

Vystoupili jsme z vlaku a došli jsme do sexy dřevěného srubu, kde …… (nestihla dopsat)

(Lukáš)

začínáme. Takže jsme se setkali v 7:10 ve Staré Boleslavi na zastávce. Pak jsme jeli vlakem spoustu zastávek. Když jsme se dostali na poslední zastávku, šli jsme pěšky až do chaloupky. Tam jsme se šli najíst a pak nás zavolal Vašek  na rozdělení družstev, neboli X-O. A pak nás zavolala Šíša abychom se šli kouknout na rozhlednu a pak jsme šli dolu do chaloupky na hřiště a hráli si. Pak jsme se šli najíst a pak jsme vyrazili do města a měli jsme rozchod. A pak šli do chaloupky na hry, posilování a opičí dráhu (pozn.: plazení se ve spacáku po určené trase). A pak jsme si šli čistit zuby, pak nám vedoucí četla knížku a potom jsme šli spát.

Pátek 29.3.2013 2. den výpravy

 (Bára S.): Dnes ráno jsme skoro všichni vstali před budíčkem. Vlastně zůstali spát jenom Tom P., Tom N. (budíček dnes měli kluci). Pět minut po budíčku byla rozcvička kterou měli Anička a Natálka. Zacvičili jsme si a šli na snídani. Dnes byla buchta kterou pekla Lenka. Po snídani jsme se šli převléct do krojových triček a uklidit si věci. Na nástup přišli všichni pozdě. Vlajková četa byly Lenka a Káťa. Na nástupu jsme řekli pokřiky a dozvěděli jsme se, že Lenka složila skautský slib. Potom bylo bodování a po bodování jsme se šli připravit na dopolední program.

Ve hře Černý rytíř jsme měli za úkol trefit třikrát rytíře (Vaška). Rytíř se mohl bránit štítem nebo vybíjením ostatních papírovými koulemi. Když rytíř někoho vybil, musel jít na ošetřovnu a zůstat tam tři minuty. Do rytíře se strefila Bára S., Anička 3x, Bára D., Tom P. 2x, Tom N., Renée a Ráďa 2x.

(Natálka): Nakonec zvítězilo po lítém boji družstvo Křížkovců. Po svačině, jablko a čaj, jsme začali s drátkováním – výtvarnou technikou, ve které se používá drátek ozdobený např. Korálky. Všem se moc dařilo, dokonce i ne tak zručným chlapcům. Největší úspěch sklidili hadi a srdce Po skvělém obědě, rajská s kolínky, jsme měli polední klid. Naše mužské osazenstvo jakoby nevědělo, co slovo KLID ve skutečnosti znamená.

(Bára S.): Po poledním klidu následovala hra zelený rytíř. Před srubem byly poházené obrázky zvířat, květin a stromů. Když Vašek řekl jméno (např. Pampeliška) museli jsme po dvojicích vyrazit hledat příslušný obrázek. Tato hra však byla dlouhá, a tak jsme si mezitím hráli s míčem, odpočívali a jedli svačinu. Nakonec jsme sbírali obrázky a psali jejich názvy na papír. V této hře zvítězili křížkovci.

(Natálka): K večeři jsme měli obložené chleby a po večeři jsme šli nahoru, podívat se na naše divadelní představení, které jsme si během dne připravili. Divadla měla mít rytířskou tématiku. Nejprve nám předvedli vedoucí svou obměnu na píseň „Když se načančám“ a potom předváděli postupně oba dva týmy. Všem se to moc povedlo a moc jsme se nasmáli. Nakonec vyhráli Kroužkovci. Po divadelních představeních jsme si zazpívali a po poslední ukolébavce jsme šli spinkat. Brou noc!

Sobota 30.3.2013 3. den

 (Anička): Po ranní rozcvičce, hygieně, snídani a prostě po všem ranním, jsme si sbalili batůžky a vydali jsme se na Putování za Rumcajsem. Byla to taková menší akce od Jičínského klubu Českých turistů, tudíž jsme tam nebyli sami. Došli jsme na náměstí, kde už bylo spoustu lidí a rozdělili jsme se na 2 skupinky – Delfínci šli s Ivetou a Lenkou kratší trasu 5 kilometrů a my Želvy s Vydrama jsme šli o něco delší trasu, asi 8 km, s Želvou a Káťou. Byla docela zima a tak jsme svižným krokem vyrazili. Dostali jsme mapu a podle té jsme museli jít a plnit menší úkoly za razítka. Ale my, jakožto 8-kilometrová trasa jsme jich tam moc neměli. Ale nám to (myslím) ani tak moc nevadilo. Šli jsme přes kopec Zebín, s krásnou kapličkou na vrcholu, a udělalo se konečně krásné jarní počasí. Nakonec jsme vše úspěšně splnili a dostali jsme diplom. Na náměstí jsme dostali ještě krátký, tak půl hodinový  rozchod a nakonec jsme skončili na suprovém hřišti. Poté, co jsme si pohráli, jsme šli zpět do klubovny, kde na nás čekala Péťa s voňavou polévkou. Po obědě jsme si zahráli Aktivity a dostali další úkol. Museli jsme ošetřit různá zranění a ještě to musela Péťa s Vaškem schválit. Dále jsme si povídali o různých dalších zraněních. A poněvadž už nám byla venku zima, šli jsme zas dovnitř, kde jsme nahoře hráli různé krátké hry a po dvojicích jsme chodili dolů barvit vajíčka voskem. Byla to v celku sranda…

Dnešní den byl něčím vyjímečný. Míša Randová měla narozeniny! Bylo jí celých 20 let! A tak jsme všichni dostali takové ty narozeninové frkačky a natočili jsme pro ni krátké video s blahopřáním. A protože jsme všichni hrozně furt troubili, vyběhli jsme za tmy ven a pořádně jsme si zatroubili…

Neděle 31.3.2013 4. poslední den výpravy  

 (Natálka): Po velikonoční snídani (byly domácí mazance) jsme začali s nejoblíbenější soutěží – hledání pokladu. Podle zadaných souřadnic jsme po skupinách hledali pět indícií. S GPS jsme se nakonec po krátkém seznámení (a pár nenalezených indíciích) celkem skamarádili. Poklad nakonec jako první našli Křížkovci a dostali tak sešity a čokolády. Když k pokladu ukrytému v lednici dorazili i Kroužkovci, šli jsme všichni hledat kešku k blízké rozhledně. Před obědem jsme hráli hru na bizony, kterou vyhráli Křížkovci a tím vyhráli i celkovou hru. V úklidu vyhráli Renée a Lukáš. K obědu jsme měli špagety a ještě s pusami od kečupu jsme si šli zabalit a uklidit . Pak jsem ještě chvíli blbli venku a potom už HURÁ DOMŮ!

6. 4. Odemykání Labe

20. – 21. 4. Brigáda na loděnici

30. 4. – 1. 5.  Čarodějnice s přespáním + 1. 5. Výlet proti proudu Labe

3. 5. – 5. 5. Tisá – základy horolezení 

5. – 9. 6. Obrok – pro starší 15 let

15. 6.  Splutí Jizery možno i s rodiči (pokud bude dost pádel a vest)

20. 7. – 3. 8.  Tábor Horažďovice + Otava

6. 9.  První schůzka

28. 9. – Tři jezy

12.10. –  Drakiáda

25. – 30.10. – Podzimní prázdniny

1. 11. – Zamykání řeky – na schůzce

16.11. – Tvoření na vánoční trhy

30.11. – Výprava do okolí města

7.-8.12. – Vánoční trhy

20. 12. – Vánoční schůzka

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *