1.4.2021

2018

1. ledna – NOVOROČNÍ SETKÁNÍ NA HLADINĚ

6. ledna – PO STOPÁCH POLABSKÝCH STRAŠIDEL

Na letošní účastníky čekali v ulicích nočního Brandýsa jeptišky, námořník s mořskou sirénou, Krysař nebo trojhlavý pes. Na zámku v černé kuchyni představující peklo si o svůj život zahráli hru v kostky.

2.–4. března – ZIMNÍ VÝPRAVA PIRANÍ DO CHATY JUNÁK

Piraně si vyšláply Sněžku a vyzkoušely sněžnice.

29. března – 1. dubna – VELIKONOČNÍ VÝPRAVA HRADEC KRÁLOVÉ

13. dubna – ODEMYKÁNÍ LABE

20. dubna – ÚKLID HOUŠŤKY

22. dubna – JARNÍ BRIGÁDA NA LODĚNICI

27. dubna – 1. května – SKARE NA SEČI

Letošního plachetního závodu se zúčastnily Vážky a Ropuchy.

26. května – BSB REGATA

11.–13. května – VÝPRAVA PIRANÍ DO MAŘENIC

27. května – PUTOVÁNÍ S BAKVALÁNCI

Piraně připravily akci pro brandýský azylový dům.

7.–10. června – NAVIGAMUS NA LIPNĚ

Setkání vodních skautů na Lipně se zúčastnili někteří členové posádek Ráčků, Delfínků a Piraní pod vedením Naty, Alice a Lenky. Tématem Navigamu 2018 byla starověká Čína. Účastníci si zahráli mnoho velkých her za svou zelenou flotilu, která nakonec zvítězila, sjeli na kánoích kus Vltavy, zatančili si na čínském večeru, zaplavali v Lipně anebo se seznámili s pekingskou operou.

23.–24. června – STAVĚČKA TÁBORA BECHYNĚ

1.–15. července – TÁBOR BECHYNĚ

Letošním táborem jsme se přenesli do středověku. Tábor se tak rozdělil na poddané (děti), vládnoucí šlechtu (Vydry) a církev (ostatní vedoucí). Z nadvlády šlechty se poddaní dostali až velkou bitvou v lese ke konci tábora. Vlády se po ní ujala mnohem mírumilovnější církev a Vydry odjely na putovní tábor na Slovensko. Menšího puťáku se během tábora zúčastnily také Piraně.

V průběhu srpna jsme získali darem plachetnici Fleynig Bee. Naše flotila oplachtěných lodí, tím dostala další rozměr. Děkujeme společnosti Photo Rental s.r.o.

14.–16. září – PLACHETNÍ VÝCVIK PRO VEDOUCÍ V PODĚBRADACH

22.–29. září – EXPEDICE LA GRACE

27 dětí našeho přístavu se zúčastnilo týdenní plavby kolem italských břehů na La Grace – historické replice plachetnice ze 17. století. Za přečtení stojí Kapitánův deník, v němž Vašek plavbu detailně popisuje.

Kapitánský deník

28. září – NAPŘÍČ PRAHOU PŘES TŘI JEZY

6. října – JABLONECKÁ REGATA

RETRA na Jablonecké regatě 2018 nasadila třináct posádek v pěti kategoriích, vybojovala první místo v poháru přístavů a v jednotlivých kategoriích se jí podařilo urvat následující pozice:

Skauti – 2. místo (Matyáš, Eliáš, Vojta)

Roveři – 2. místo (Kryštof, Béďa, Filip)

Open – 1. místo (Kryštof – EVROPA), 2. místo (Matěj – EVROPA), 3. místo (Vašek, Dominik –Fleying Bee),

Never – 3. místo (Iveta, Kája)

12.–14. října – PODZIMNÍ VÝPRAVA PIRANÍ DO LITOMĚŘIC

Tuto výpravu pro posádku Piraní připravil Rámus kvůli plnění čekatelských zkoušek. Největším zážitkem byl ranní nedělní výšlap na kopec Radobýl na východ slunce.

19.–21. října – PODZIMNÍ VÝPRAVA RÁČKŮ A VÁŽEK DO KUTNÉ HORY

Posádky se cvičily v samostatném vaření, zpěvu s kytarou a skautských dovednostech. Součástí byl i výlet k Vrchlickým vodopádům a exkurze do středověkých stříbrných dolů.

2. listopadu – ZAMYKÁNÍ LABE

9. listopadu – DIVADELNÍ FESTIVAL VILOMENINY – PIRANĚ

Posádka Piraní vyrazila na divadelní festival VILOmeniny v pražském divadle VILA Štvanice. Zhlédli představení Malý princ a mohli si projít interaktivní bojovku VILAmovánky.

21. prosince – VÁNOČNÍ SCHŮZKA

V září došlo k reorganizaci v posádkách. Přístav měl asi 60 mladších členů, kteří fungovali v tomto složení: 3. koedukovaný oddíl Bublinky (roverská posádka Vydry, vlčácká posádka Ráčci, posádka vlčat a žabiček Delfínci), 4. koedukovaný oddíl (skautská posádka Vážky, skautská posádka Piraně). Nově vznikla posádka předškolních dětí – benjamínků nazvaná Ledňáčci.

Fotogalerie