1.4.2021

2020

1. ledna – NOVOROČNÍ SETKÁNÍ NA HLADINĚ

11. ledna – PO STOPÁCH POLABSKÝCH STRAŠIDEL

Na letošním ročníku účastníky strašili pavouk, kat s bezhlavým rytířem, čarodějnice nebo vodník.

7.–9. února – ZIMNÍ VÝPRAVA PIRANÍ NA CHALUPU NA ŠIKMNÉ PLOŠE

Jednalo se o první roverskou výpravu prozatím skautské posádky Piraní. Piraně si vyzkoušely v okolí Bělé u Staré Paky plnohodnotný roverský program. Ten byl zaměřen na práci ve skupině (umět si poradit jako posádka – samostatná cesta na chalupu), individuální směřování (celodenní hra po okolí po jednotlivcích) a také na roverské heslo „Sloužím“ (manuální práce na obnově chalupy, kde jsme byli ubytovaní).

21.–23. února – LYŽAŘSKÁ VÝPRAVA RÁČKŮ A VÁŽEK

Sobotu jsme strávili na sjezdovkách v Tanvaldském Špičáku, kde si na své přišli zdatní i nezkušení lyžaři a v neděli nás silný déšť uvěznil ve skautské chatě v Albrechticích. Ale vzhledem k technickému zázemí chaty i to byla zábava.

18. července – 1. srpna – TÁBOR HUTĚ POD TŘEMŠÍNEM

Téma letošního tábora byli indiáni, což nabídlo možnosti pro všemožné zálesácké aktivity. Děti si například postavily vlastní saunu. Na společný puťák se vydali Ráčci spolu s Delfínky, Vážky a Piraně byli zabaveni tzv. 24hodinovkou – výzvou zdolat co nejvíce brdských vrcholů za 24 hodin.

4.–6. září – SPLOUVÁNÍ ORLICE

Akce se zúčastnili členové napříč přístavem na kánoích a kajacích pod vedením Honzy, Mikulky, Ivety a Lenky. Nechyběly skládání skautské nováčkovské zkoušky, přespání mimo stany, náhlé deště a brutální rozcvičky.

11.–12. září – PŘESPÁNÍ NA LODĚNICI A POMÁHÁNÍ NA AKCI POLABSKÝ PODZIM – PIRANĚ

Piraně se po páteční schůzce rozhodly přespat na loděnici a pracovat na rekonstrukci nové klubovny. V sobotu odpoledne pak pomáhaly na městské akci Polabský podzim, kde vozily zájemce z veřejnosti na pramicích.

18.–20. září – SKARE LANŠKROUN

Zaznamenali jsme první úspěchy našeho přístavu na tomto závodě:

3. místo ve skautech na P550 – Kryštof, Johana, Alenka

2. místo OPEN dospělí – Kryštof (Evropa)

3. místo OPEN dospělí – Mína (Evropa)

28. září – NAPŘÍČ PRAHOU PŘES TŘI JEZY

V říjnu, se naše oplachtěná flotila rozrostla o žákovskou plachetničku OPTIMIST.

I přes komplikace s COVID opatřeními, se nám podařilo zrekonstruovat klubovnu Piraní. Stavba probíhala od začátku října do konce prosince. Velké díky zde patří Petrovi za výraznou finanční podporu tohoto projektu.

Vznikla také nová posádka skautů a skautek Tuňáci pod vedením Jáchyma a Šimona.

Fotogalerie